Translate

måndag 8 juli 2013

Blåsigt Rosala

8.7.2013 Byviken, Rosala

Idag har vi tillbringat hela dagen här hos våra vänner. Vädret har varit soligt, men blåsigt. Efter morgondopp och frukost började vinden tillta vid 10-tiden. Då flyttade vi Baie längre in i viken. Första försöket lyckades inte så bra, ankaret fick inget fäste vid botten. Andra gången hörde vi hur ankaret träffade berget, men efter en stund satt vi stadigt förankrade. Vinden har växlat mellan nord-nordväst, förmodligen kring 10 sekundmeter. Vindbyarna har kanske varit något hårdare.

Flickorna har simmat hela dagen och vår värdfamilj har besökt Baie, med sin snurrebåt Cecilia. Då vi hade eftermiddagsfika bjöd vi på äppelpaj med vispgrädde. Det visade sig att vi har något för kallt i kylskåpet, grädden hade frusit. Det gick ändå snabbt att tina upp den och jag lyckades till och med skaka den till en smarrig konsistens.

Vi har blivit bjudna på middag igen och även fått ta oss ett ordentligt bastubad. Flickorna bastade som bara den. Vilka bastubadare! Vinden skall avta under natten så vi planerar att fortsätta vår färd i morgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar