Translate

tisdag 9 juli 2013

En fin sommardag på Helsingholmen

Tisdag 9.7.2013 Helsingholmen

Klockan 8.20 puttrade vi iväg från Byaviken. Då vi startade var vinden nordvästlig och svag. Vi ville vara på god väg innan den friska nordanvinden skulle hinna ifatt oss senare på dagen. Wilma sov gott ända fram till klockan 9.40. En riktig sömntuta! Nej, inte egentligen, både Wilma och Basti är småförkylda och behöver all sömn dom kan få.

Klockan 10.30 kom vi till Helsingholmen och bestämde oss för att ta en nyfiken titt på hamnen innan vi skulle puttra vidare. Det såg ändå så trevligt ut att vi beslöt oss att ankra till vid bryggan och äta lunch här. Längre än så kom vi inte idag. Dagsetappen blev 16 sjömil.

Vi tog en promenad på ön medan vi avnjöt en glass och sen spelade vi frisbeegolf. I butiken köpte vi lax till lunch och smarriga bullar till eftermiddagsfikat. Efter lunchen beslöt vi oss för att stanna här resten av dagen. Vi stiger upp tidigt i morgon och ger oss av innan regnet och den friska vinden som utlovats. Planen är att vi skall ta oss till Stenskär eller så till Korpo, så att vi får friskt vatten och mer gas.

Till fikat spelade vi en omgång Repello. Sen tog vi oss en promenad igen, åt en glass till och njöt av solen på klipporna. Hälsade på hästen i hagen och plockade snäckor på stranden. Så var det middagsdags och där efter gick Wilma och jag på ännu en promenad. Vi promenerade i skogen, Wilma lekte trummis och sen plockade vi strandminnen. Vi hade en riktigt skön kväll.

Kul med frisbeegolf.


Hamnen i Helsingholmen blev full till kvällen.

En mysig häst som gärna blev klappad medan den tuggad i sig gräs.

Wilma höll konsert på den södra stranden, som var rätt stenig.

Wilmas strandfynd från Helsingholmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar