Translate

lördag 12 juli 2014

Sol och bad i Houtskär

Det blev inga fler problem med bojen igår. Problemen har varit på andra sidan bryggan idag. Bojarna verkar glida på botten då vinden pinar på. Fast det inte blåst mer än 5-6m/s. 

Vi hade väckning klockan åtta idag, för en tidig avfärd till Lappo. Vi beslöt oss ändå för att stanna och bada en dag till. Så vi gick tillbaka i säng. Tog sen ett mysigt morgonmål med bl.a. färsk smoothie.

En annan Bavaria 36 ägare tipsade att man skall lägga klövervaselin på dekorlinjerna så ser de vackra ut. Vi hittade klövervaselin i mataffären och testade genast. Det var ett bra tips! Nu är alla våra dekorlinjer behandlade med vaselin.

Vi har badat och spelar minigolf, mest badat. Wilma fick en killkompis i båten bredvid. Likaså hittade hon sedan några flickor som hon fiskade med på bryggan. 

Wilma är vår lindansös :-)


Wilma tog själv initiativet till att skura däcket och vaxa linjen.

Bryggan är rätt full nu till kvällen. Jag skall ut på joggingtur och sen i duschen. Det är ett svettigt projekt att duscha här. Utrymmet verkar rätt nytt, men det är litet och trångt. Ingen möjlighet att vädra. Så man är nästan svettigare då man kommer ut än då man gick in. Kanske det blir en dusch på Baies akter istället. 

Näsby i Houtskär är en trevlig hamn och så är det nära till mataffären.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar