Translate

tisdag 15 juli 2014

Sen avfärd till Granholmen, Lappo-Flackan

Idag har vi bara väntat på att komma vidare. Vi ville avvakta med start tills vinden avtog. Därför hann klockan bli 19 innan vi startade mot Granholmen, Flackan.

Vi hade väl kört för motor en halv timme då Basti plötsligt undrade vad det var som flöt 500 meter bakom oss. Så tittade han ner och insåg att räddningsbåten Elias hade slitit sig loss. Basti får träna lite mer på sin knopar :-).

Tur i oturen så körde vi för motor och kunde snabbt vända om Baie. Jag lyckades få tag i Elias med båtshaken och förtöja den vid Baie igen. Det var ändå rätt besvärligt för det var så skvalpigt vatten. Vinden låg kring 8 sekundmeter. 

Vi är glada över att ha Baie på släp igen.

Resten av färden gick utan fler insidenter. Vi kom fram till Granholmen vid niotiden. Cirka 8 sjömil har vi avlagt idag. Till vår stora besvikelse låg det sedan en annan segelbåt precis där vi tänkt ankra utanför Granholmen. En båt som vi hade som granne i Nagu. Så snopet, men inget vi kunde göra åt det. 

Lugnt och skönt vid Granholmen.
Vi kastade ankar en bit ifrån och njöt av den fina kvällen i solnedgången. Kändes så avslappnande efter alla besök i gästhamnarna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar