Translate

söndag 13 juli 2014

Försenad avfärd till Lappo, Houtskär-Lappo

Vi hade väckning inställt klockan sju, men batteriet hade tagit slut i mobilen så vi sov gott. Klockan åtta vaknade Basti.  I ett huj steg vi upp, åt frukost och gjorde oss klara för avfärd. Klockan 8.45 startade vi mot Lappo och några minuter senare fick vi en kort regnskur över oss.

Vi hann ta på oss gallonkläderna och strax efter det slutade regnet. Det firade vi med en kopp te.

Vi hade ostlig vind, 4-6 meter per sekund. Vi seglade med endast genuan. Farten var ändå rätt bra, 5-6 knop som bäst. Mitt på Skiftet konstaterade vi att ingen annan verkar vara i farten, men så småningom började vi även se andra båtar. Märkligt lugnt var det ändå. 

Regnmolnen var snabbare än vi :-) så vi fick solsken.


Vi kom till ett Lappo där solen värmde. Regnskurarna kom och gick. Tills i morgon utlovas kraftiga åskväder. Får se om vi blir tvungna att stanna här en dag till. Fast det gör inget, här går det ingen nöd på oss.
Klockan 12.10 kom vi till Lappo. Då blev det lunch och bad. Wilma hittade en kompis :-) som hon lekte med hela kvällen. Basti och jag tog en promenad upp till sportplanen och tittade på flickorna som lekte. Kvällen var varm och regnskurarna korta. En skön sommarkväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar