Translate

tisdag 18 juni 2013

Destination HangöTisdag 18.6.2013 Östra hamnen, Hangö

Vi kom till båten igår kväll för att lasta in allt för sex dagars vistelse på Baie. Dessutom sover vi alla gott på Baie och sover därför mer än gärna i våra kojer en natt innan själva båtfärden börjar.

Klockan nio i morse slog vi upp ögonen, hela familjen vaknade i förpiken J  Klockan 10.20 begav vi oss iväg, för motor. Vår GPS krånglade då färden började och vi fick klara oss utan den första timmen. Tur har vi även gamla hederliga sjökort ombord så! Sen kom GPS:n igång och fungerade resten av dagen. Tur har vi även gamla hederliga sjökort ombord så!

Solen sken och vi kunde njuta av det vackra vädret. Solhatten som Wilma fick av mormor är i flitig användning. Tyvärr blev det ingen segling idag. Den sydvästliga vinden passade inte vår färdriktning. Dagens slutmål var nämligen Hangö. Överlag var det väldigt få båtar i farten och de flesta vi såg tog sig fram för motor.  

Jag bara måste nämna dagens lunch; korvsoppa. Den blev faktiskt riktigt god. Perfekt kokta grönsaker med fin smak J. Dessutom fick vi inviga vårt nya utebord. Det är skönt att sitta ute och äta i sittbrunnen. Så behöver ingen stå ensam vid rodret.

Vi kom fram till Hangö klockan 13.30. Hamnen var rätt tom. Det fanns gott om lediga platser att välja på. Basti sufflerar att här finns 160 +180 gästplatser, många av dem som sagt lediga.  Säsongen har inte riktigt kommit igång än.

Då Baie var förtöjd begav vi oss genast iväg till glasskiosken och sen tog vi en promenad genom stan. Wilma och jag mumsade i oss goda ärter och körsbär. Naturligtvis gjorde vi även en runda förbi Casinot och en av Hangös många jättegrytor. Wilma lyckades fånga en sill med håven idag. Skickligt!

Nu på kvällskvisten kom det en regnskur och väderleksprognosen för resterande fem dagar börjar se allt mer ostadig ut. Vi som har förväntat oss en solig och varm midsommar vid Strömma kanal. Vi får väl se hur det blir med den saken.


Njuter av båtlivet.

Fler familjer ute på strapatser i Hangö.


Jättegrytan, Wilma och jag.


Lugnet innan turistsäsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar