Translate

torsdag 20 juni 2013

Vi har fripassagerare!


Torsdag 20.6.2013 Strömma

Det blev en sen start idag. Regnet kom över oss i natt och fortsatte på morgonen så vi avvaktade i väntan på uppehåll. Då vi vid 11-tiden skulle ge oss iväg noterade jag att något rörde sig i Wilmas hår. Vi har fripassagerare, hårlöss, för första gången. Så jag fick ta en promenad till apoteket och köpa schampo och luskam för avlusning. Hela familjen fick ta sig en dusch och schamponering innan avfärd. Sen passade vi ännu på att tanka båten i Östra hamnen. Det var en mindre cirkus att lägga till vid macken, men sist och slutligen gick det rätt bra ändå. Klockan var 12.15 då vi äntligen kom iväg.

Det var rätt skvalpigt till att börja med eftersom vi inledningsvis körde för motor. Genast efter en kopp varm soppa och smarrig macka drog vi ut genuan och hade fin segling i slör hela dagen. Den sydvästliga vinden varierade mellan 6-10 s/m och vår fart höll sig stadigt mellan 5-7 knop. Wilma sov gott i kajutan nästan hela dagen. Trött efter den senaste veckans sena kvällar. Navigatorn slutade fungera vid flera tillfällen. 

Klockan 17.30 kom vi fram till slutmålet, farfars stuga vid Strömma kanal. Vi bjöd på hamnsupen och sen fick vi en ypperlig middag uppe i stugan. Vinden mojnade till kvällen och jag passade på att ta fina bilder på båten innan vi gick till kojs.Hamnsupen.

Läggdags. Så lugnt och vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar