Translate

lördag 8 juni 2013

Baie seglar till Jussarö


Lördag 8.6.2013 Jussarö, Ekenäs

Vi hade ingen värme på senaste natt, det blev lite för fuktigt i Baie. I natt skall vi ha värmen på.

Vi var uppe vi klockan åtta och då tog mormor genast initiativet till ett morgondopp. Det var ett skönt dopp J Vattnet var 23 grader varmt så det gick att ligga i vattnet, plaska på och njuta av den vackra morgonen. Efter morgondoppet smakade frukost extra gott.

Efter frukost kom iväg klockan 10 och då tog vi sikte på endera Rödjan eller Jussarö. Valet föll slutligen på Jussarö eftersom vi hade fin vind. Vi seglade i 7 knop mot Jussarö. På vägen mötte vi en svensk armébåt som körde i full fart mellan oss och en annan, rätt närliggande, segelbåt. Svenskarna vinkade glatt och gav oss enorma svall. Största någonsin. Kanske dom hade bråttom till prinsessan Madeleines bröllop.

Klockan 13 kom vi till Jussarö och efter en snabb lunch tog vi en promenad och njöt av de vackra vyerna. Wilma kastade av sig kläderna och tog sig ut på klipporna i havet helt själv. På den svarta simstranden simmade Wilma, Basti och mormor. Morfar gick under tiden en vända tillbaka för att leta upp mormors solhatt som flugit iväg. Han hittade hatten, som mormor sedan gav åt Wilma.

Det var en skön dag på Jussarö. Det gällde bara att ta sig snabbt genom skogen, som invaderats av myggor. Som ett minne från besöket på Jussarö köpte mormor en Jussarö-mugg åt oss. Fyrmuggarna får nog bli ett samlingsprojekt. Våra muggar för maritimt bruk verkar inte vara av så god kvalitet. Redan efter första användningen var det omöjligt att diska bort téfläckarna från några av muggarna. Tråkigt.


Vi tog oss en promenad på vackra Jussarö.

Wilma, Basti och mormor tog ett dopp i havet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar