Translate

söndag 19 maj 2013

Jungfruseglatsen


Lördag 18.5.2013 Barösund, Ingå

Jungfruseglatsen tog sin start från Sökövikens hamn efter vår första natt på Baie. Förvånansvärt snabbt fick vi alla våra saker på plats på kvällen innan och på morgonen strax efter frukost klockan 9 kom Wilmas kompis som skulle följa med oss ombord.

Vår ursprungliga plan var att vi skulle ta sikte på Barösund, övernatta där och sen på söndagen ta oss till hemmahamnen i Ekenäs. Vädret kändes ändå mycket ostadigt vid start klockan 10.20 och dimman omfamnade oss redan en timme efter start. Så vi tänkte att vi kanske blir tvungna att återvända till Sökövikens trygga hamn innan kvällen.

I väntan på att dimman eventuellt skulle lätta kastade vi ankar och tillagade en lunch. Basti och jag unnade oss också en liten tupplur medan flickorna lekte stillsamt och lät oss sova.

Dimman var fortfarande tjock då vi vaknade, men vi bestämde oss för att fortsätta färden trots det. Vilket var helt rätt beslut. För plötsligt fick vi gynnsamma vindar och vi seglade med god fart, 7 knop, över Porkkala fjärden. Allesammans ombord njöt av farten, utsikten och ljudet av porlande vatten.

Klockan 17.20 ankom vi till Barösund. Solen sken och värmde oss skönt. Flickorna gav sig iväg upp på land för att fiska och Basti och jag tog första hamnsupen på Baie. Så blev det middag ombord och glass på hamncaféet. Då hörde vi åskan, men ovädret gick snabbt förbi och vi hade en skön kväll på båten.

Kaptenskan myser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar